tisdag 9 december 2014

Champagne Paul Goerg Premier Cru Rosé Brut, Systembolaget

Ett bubbel som fortfarande är relativt okänt i Sverige. Men som däremot sattes som vin till menyn av Ferran Adriá på restaurang el Bulli, av en svensk.



Världsmästaren, sommelieren och svensken Andreas Larsson fick av magasinet Tasted uppgiften att komponera vin till menyer, från världens 15 bästa restauranger. Champagne Paul Goerg brut Blanc de Blancs var det vin som enligt Andreas Larsson passade bäst till stjärnkocken Ferran Adriàs meny.
Motiveringen var att det krävs en gastronomisk champagne till Ferran Adriàs sofistikerade mat. Paul Goerg Blanc de Blancs är torrt med inslag av unga frukter, citrus och med viss nötighet. Texturen är fin och moussen krämig med en lång finish.



Paul Goerg ligger beläget i det välkända Côte des Blancs, där Champagnes bästa Chardonnayrankor finns. Samtliga champagner har fått åldras i minst 3 år innan det är dags för degorgering.

Paul Goerg kvartetten består utav en Brut Rosé, en Brut Tradition, en Brut Millésime 2002 och en Brut Blanc de Blancs.

Paul Goerg Rosé Premier Cru Brut (nr 77476)

Mousserande vin , Rosé

Frankrike


  • Alkoholhalt 12,0 %
  • Sockerhalt 9 gram/liter
  • Användning Serveras vid 8-10°C som aperitif, till rätter av fisk och skaldjur eller till lättare rätter av fågel. 
  • Smak Torr, nyanserad, mycket frisk smak med inslag av smultron, nougat och blodgrapefrukt. 
  • Färg Orangerosa färg.
  • Råvaror 85% chardonnay och 15% pinot noir.
  • Doft Nyanserad, brödig doft med inslag av jordgubbar, blodapelsin och nougat.
Dryckesportalen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar