onsdag 20 augusti 2014

Vinnare av världens mest prestigefulla bartendertävling utsedd i London

  


Efter en vecka av hård konkurrens, fantastiskt hantverk, kreativitet och exceptionella drinkar slog Charles Joly från USA, 47 av de bästa bartenderna från hela världen och är nu utnämnd till DIAGEO RESERVE WORLD CLASSBARTENDER OF THE YEAR 2014.

Charles Joly hänförde domarna redan med sin första cocktail men det var främst hans unika signaturdrink Above the clouds i tävlingen Punch and Glass som avgjorde att han nu är ett aktat namn i cocktailhistorien. Under hela veckan har Charles gång på gång visat sina kunskaper inför den erfarna juryn som inkluderar legender såsom Dale DeGroff, Salvatore Calabrese, Julie Reinor, Steve Olson och Gaz Regan.

-  Jag känner mig helt överväldigad. Jag vet att det låter som en klyscha, men att tillkännages som DIAGEO RESERVE WORLD CLASS ™ Bartender of the year 2014 är en dröm som gått i uppfyllelse. De andra finalisterna är verkligen de bästa bartenderna i världen, att domarna utsett mig till vinnare är helt otroligt, säger Charles Joly.

-  Denna resa startade inte idag vid ceremonin, under finalveckan, eller ens förra året när jag närmade mig det här – det startade för många år sedan när jag började arbeta i en lokal bar. Smakerna, dofterna, ljuden, tekniken, historien, showen - jag insåg att jag ville skapa mer än bara en drink. Jag gör idag drinkar med hela mitt hjärta och det gör mig så glad att se kunderna nöjda. De möjligheter som bartenders har är oändliga, inte bara när det gäller karriären, utan även skapelserna - den enda begränsningen är fantasin.

USAs Charles Joly blir den sjätte bartendern att tilldelas den ärofyllda WORLDCLASS™ titeln “Årets Bartender”. I föregående fotspår finner vi bartenders som David Rios, Tim Philips, Manabu Ohtake, Erik Lorincz och Aristotelis Papadopoulos.

Matteo Fantacchiotti, Global Vice President Commercial, DIAGEO RESERVE, säger:
-  Redan från början visade Charles Joly passion, kreativitet och oöverträffade färdigheter som imponerade på domarna. Hans önskan att skapa unika drinkar som kombinerar sofistikerade smaker med inslag av moderna vändningar har lyckats under alla skeden av tävlingen. Det är en ära att ha Charles Joly som vår 2014 Diageo Reserve WORLD CLASS ™ ambassadör, och jag ser fram emot att arbeta med honom i framtiden. Tillsammans hoppas vi kunna inspirera en ny generation av bartendertalanger över hela världen och hjälpa höja profilen för bartenders till den nivå där kockar är idag.

Charles Joly kommer nu att bli en global ambassadör för DIAGEO RESERVE WORLD CLASS ™, en roll som innebär att resa runt i världen, utbilda sig och inspirera nya talanger samtidigt som Charles själv får utveckla sina egna färdigheter och kunskaper genom de olika smaker och tekniker han upplever längs vägen.

Under 2015 kommer WORLD CLASS globala final befinna sig i Kapstaden, Afrika för första gången. Denna ikoniska stad röstades fram till en av världens Top Travel Destinations av The New York Times och har ett överflöd av vacker natur och kulturell mångfald. Med en levande kultur är Kapstaden inställd för att ge all möjlig inspiration till utmanarna i den globala finalen 2015.

Dryckesportalen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar