tisdag 24 juni 2014

Islay Mist de Luxe får ny design

 

Islay Mist som säljs på samtliga Systembolag i landet får nytt utseende.
Den nya etiketten pryds av ett klassiskt svartvitt foto av den mytiska och sägenomsusade ön Isle of Islay, dessutom det 1 000 år gamla sigillet ”The Great Seal of Islay”. Med den nya designen lyfter Islay Mist fram sitt ursprung och sin snart 100-åriga historia som är så nära sammanbunden med den lilla och otillgängliga hebridiska ön utanför Skottlands västkust.

Isle of Islay är på många sätt whiskyvärldens epicentrum. Här ligger flera av de mest hyllade whiskydestillerierna i världen. Islaywhiskyn är känd för sin höga kvalitet, ett genuint hantverk och framförallt för en markant torv- och rökighet. Detta är också Islay Mists främsta kännetecken, dock är rökigheten nedtonad och smaken mjukare än den traditionellt kraftfulla stil som gjort Islaywhiskyn världsberömd.

Islay Mist blandades första gången 1928 till John Granville Morrison, den blivande Baron Laird of Margadales 21-års fest på Islay House. Öns whisky var lika självklar som hyllningstalen – för den man som senare skulle bli en av Storbritanniens rikaste personer. Dock befarade man att de många gästerna, i synnerhet de unga damerna, skulle storkna över den hårt rökta Islaywhiskyn. Därför fick Ian Hunter på Laphroaig Distillery uppdraget att skapa en festwhisky som samtidigt var mjuk och typisk Islay. När Lorden själv provade resultatet lär han ha utbrustit i ett förtjust ”It’s not a fog, it’s a mist, an Islay Mist”.


Dryckesportalen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar