söndag 15 juni 2014

Nya Zeeländska prismagneten Villa Maria lanserar nytt i Sverige

   


Villa Maria är Nya Zeelands mest prisbelönta vinproducent och sedan konverteringen till ekologiska produkter förra sommaren har deras signatur-Sauvignon Blanc åkt raket i försäljningslistorna. Till följd av konsumentefterfrågan kvalificerar nu också deras Cellar Selection Organic Sauvignon Blanc in i fast sortiment på Systembolaget.
Sir George Fistonich utvandrade med sin familj från Kroatien till Nya Zeeland och satsade på vinproduktion redan kring 20 års ålder. På den tiden var Nya Zeelands vinproduktion inte mycket mer än tveksamma sherry- och portvinskopior. George var däremot fast besluten om att det gick att göra bra viner på Nya Zeeland och han var en av de första att satsa på Sauvignon Blanc. För sina insatser för den Nya Zeeländska vinindustrin har han till och med blivit adlad. Under de senaste åren har Villa Maria satsat hårt på hållbar vinproduktion och flera av vingårdarna har nu konverterats till ekologiskt certifierade.

Villa Maria Cellar Selection Organic Sauvignon Blanc kostar 119 kronor (artikelnummer 76895) och bjuder på en intensivt aromatisk doft av krusbär, sparris, päron, svart vinbärsblad och citrus. Smaken är krispig med hög syra och har aromer av passionsfrukt, krusbär, päron, lime och sparris. Vinet passar utmärkt till t.ex. ceviche, getost, sallader eller grillad fisk med t.ex fransk potatissallad.

Dryckesportalen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar