torsdag 26 juni 2014

Stockholm Beer and Whisky Festival – Allt för den som törstar efter kunskap

Förra året var det 37000 personer som besökte Stockhom Beer and Whisky Festival och i år förväntas minst lika många personer ta sig till Nackastrandsmässan på Nacka Strand för att provsmaka och lära sig mer om dessa drycker. På mässan går det att träffa utställare, lyssna på föreläsningar och gå på entimmes kurser.

En av de mest populära ”kurserna” är Ölskolan som finns i flera olika nivåer. Basutbildningen som går under namnet ”Ölskola I” ingår i entrébiljetten. Det är en utbildning på ca en timme då Michel Jamais på ett lätt och tydligt sätt guidar deltagarna från hur ölen tillverkas till vilka olika stilar som finns. Kursen kompletteras gärna med ”Ölskola (Öl&Mat) där man går in mer på hur ölen kan användas både i och till maten. Även den ingår i entrépriset. Ytterliga steg inom utbildningen går att ta på mässan men i dessa fall kostar det 100-200kr.
Liknande utbildningar och provsmakningstillfällen genomförs för de som har sitt intresse inom whiskeyvärlden. Även de som föredrar Champagne kan besöka mässan då möjligheten finns att få provsmaka en av världens mest exklusiva sorter, Armand de Brignac.  Deltagarna guidas av Mr Gérald Loparco (på engelska)  in i champagnes lyxiga värld och får även provsmaka tre olika champagner av det exklusiva  märket.
Andra drycker som det går att lära sig mer om är bland annat Tequila och Bournbon men störst fokus ligger på öl och whisky.
Mässan har öppet 25-27 september samt 2-4 oktober. Entré kostar 250kr (20 års gräns) och biljetten gäller både denna mässa samt Taste Experience som ligger i mässhallarna precis bredvid.

Dryckesportalen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar