I Kina är nyår den viktigaste och största högtiden och markerar både början på nya året och början på det ljusare halvåret. Det finns många traditioner runt det kinesiska nyåret. Nyårsfesten hålls som regel på nyårsafton, medan nyårsdagen spenderas med vänner och familj. Midnatt firas in med smällare och fyrverkerier. Den viktigaste rätten i nyårsmenyn är fisk. Det blir en symbolladdad rätt då uttalet för fisk är samma som ordet "överflöd". Det är vanligt att framförallt barn får en nyårspeng i ett rött kuvert, och många arbetsplatser delar ut en extra månadslön till sina anställda den här månaden. Denna vårfestival är också för många den längsta arbetsfria perioden på året.
Eats kinesiska nyårsmeny
Skogschampinjondumpling med tryffel & fläsk, soja- och sesamdip
Buljongkokta räkdumplings med sjögräs
Sesamfriterad krabba med lime-& chilidip
Svartpeppar-& saltrostade jumboräkor
Kristallknyten med krispig majs, kyckling och enokisvamp
Frasigt sidfläsk Sichuan, chili & jordnötter
Rôtistekt barbecuekyckling, hoisinsås
Kinesiska revbensspjäll, rostad vitlök
Ångad torsk, soja, salladslök & groddar
Liten kinasoppa med karamelliserad ananas & kokosglass
495 kr

På EAT samsas den klassiska europeiska bistron med kinesisk kokkonst när den är som bäst. I denna gastronomiska vision ligger själva tanken bakom EAT. Henrik Norström & Co som driver Michelinkrogen Lux Stockholm och Restaurang B.A.R. presenterar smakupplevelser du inte tidigare upplevt. Som säkerställare av kinesiska smaker, förstärkning och inspiration i köket har EAT anställt sju kinesiska kockar.
EAT Bistro erbjuder dig det godaste från två världar. I mitten ligger Jadebaren som erbjuder en gedigen cocktailmeny och möjlighet att beställa från Bistromenyn. Öppet för både luncher och middagar.
EAT Market är ett snabbare alternativ som serverar delikatesser från Asien blandat med äkta husmanskost.
EAT Garden är en kinesiska biergarten som erbjuder enklare rätter tillsammans med öl och vin på gården under sommarhalvåret.