Den 27 januari får Cultur Bar & Restaurant besök av vinproducenten Philipp Wittmann från Weingut Wittmann i Tyskland. Wittmann är utsedd till ”Wine Maker of the Year” av 2014 German Wine Guide. Under denna winemakers dinner berättar han om sina viner som under kvällen serveras till en speciellt utvald meny.
Den tyska rieslingboomen är i dag realitet. I första hand gäller det de torra vinerna. Dagens lyckade utgåvor är ofta präglade av biodynamiskt jordbruk, grundlig värdering och selektion av vinstockar, reducerade skördeuttag och bruk av egenproducerade jäststammar för att understryka den individuella karaktären till vinerna. En viktig orsak till området Rhienhessens höjda anseende de senaste åren är Weingut Wittmann. Denna producent har under senare tid fått många omnämningar i internationell press och vinerna blir alltmer eftersökta världen över. Få producenter i Tyskland gör i dag bättre torra rieslingviner i en koncentrerad fruktig, frisk och klar vinstil än Philipp Wittmann.
Wittmanns viner är biodynamiska. På egendomen, som är på ca 25 ha, odlas främst riesling men även müller-thurgau, sylvaner, weissburgunder m fl. Rheinhessen är ett av få växtområden i Tyskland med delvis hög kalkförekomst i jordmånen. Det medverkar till att vinerna får ett aromspektra präglat av mogna syrliga frukter i kombination med markant mineralkaraktär.
Wittmanns toppvingårdar är Morstein, Kirchspiel och Aulerde som alla ligger i Westhofen.
På måndagen den 27:e januari 2014, kl.18.30, deltar Philipp Wittmann på wimemakers dinner på Cultur bar & Restaurant. Philipp kommer att berätta om sina speciellt utvalda viner som under kvällen serveras till en fyrarätters meny.

Kvällens meny:Drink- Cava
Jamón Magalica - Estate Trocken & Westhofener
Carpaccio på lax- och pilgrimsmussla - Weisser Burgunder
Spädgris med tomatsallad & tortilla Espanola - Morstein 2012
Ost - Morstein 2011
Tid och plats: 
Måndag den 27 januari 2014, kl 18:30
Cultur Bar & Restaurant, Österlånggatan 34, Stockholm
Anmälan:
Pris: 650 kr/person. Begränsat antal platser
Anmälan sker senast den 23 januari till linus@culturbar.se

Dryckesportalen