− Det är kul att fira Valentine med kärlek till äkta smak tillsammans med vår tjeckiska partner, och tjeckerna får nu möjlighet att njuta av ett riktigt svenskt hantverk − vår naturligt smaksatta ekologiska vodka, säger Claes Stenmark, grundaren till Virtuous Vodka.

Exportordern följer Virtuous Vodkas första exportorder någonsin i höstas från det italienska dryckesföretaget Fine Spirits om drygt 1 000 flaskor av de sex olika smakerna. Sedan Virtuous Vodka lanserades den andra maj i fjol på Systembolagets beställningssortiment har en rad framgångar uppnåtts. Utöver de första historiska exportordrarna och fler på gång i ett antal andra länder, har ett varmt mottagande av svenska dryckeskritiker och konsumenter har lett till en fast hyllplats för vissa produkter på ett antal av Systembolagets butiker runt om i Sverige.

− Kunden i Tjeckien är ett dryckesföretag som fokuserar på kvalitetsbarer och resturanger. De har funnits länge på marknaden och har ett bra namn, och ämnar att detta år även penetrera marknaden i Slovakien. Det är alltid glädjande med en första initial order för vår bästa marknadsföring är när människor får chans att pröva vår produkt och vi tror starkt på att det blir fler och betydligt större ordrar efter den första, fortsätter Claes Stenmark.

Dryckesportalen